Warning: Declaration of YOOtheme\Theme\Wordpress\MenuWalker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /var/www/hairbyholst.dk/public_html/wp-content/themes/yootheme/vendor/yootheme/theme/platforms/wordpress/src/Wordpress/MenuWalker.php on line 112
Bedste Balsam

Bedste balsam 2024 – Frisørens guide til balsam

Dit hår udsættes hver eneste dag for en række skadelige faktorer. Det kan eksempelvis være brug af glattejern, en føntørrer og vejrmæssige forhold, såsom kulde og sol, der også er medvirkende til at udtørre håret. Det kan også være, at du oplever, at dit hår ser lidt trist og kedeligt ud, og det måske mangler glans. I såfald kan en balsam måske være lige det, du har brug for.

Balsam er især ideelt til dig, der har langt hår. En balsam er med til at blødgøre håret, så dit hår både ser sundt ud, og det er nemt at rede ud. Jeg har i denne balsam test fundet de ti bedste balsam. Men husk, at den bedste balsam er den, der passer til lige præcis dit hår og dine behov.

Læs med i denne balsam test, og find den bedste balsam til dit hår.

Hvilke produkter er med i bedste balsam bedst i test

#1 Hairlust Hair Growth & Repair Conditioner for Blondes

Hairlust splitfix balsam

Sammenlign priser hos forhandlerne

Fremhævede egenskaber

 1. Til dig med lysnet hår
 2. Neutraliserer gullige og orange toner i blond, gråt og afbleget hår
 3. Fugtgivende balsam

Produktdetaljer

Denne balsam er udviklet særligt til dig med lyst hår. Med denne balsam fra Hairlust har du mulighed for at fremhæve dine smukke, lyse lokker. Denne cremede silver balsam indeholder unikke violette farvepigmenter, der hjælper med at neutralisere de gullige og orange undertoner i blond, gråt og afbleget hår.

Derudover indeholder denne balsam fugtgivende ingredienser, såsom økologisk aloe vera, abrikoskerneolie og Aquaxyl™. Alle disse ingredienser giver dit har en masse fugt. Endvidere indeholder denne silver balsam forstærkende mikroproteiner fra aktivet Protectagen™, der reducerer forekomsten af spaltede spidser.

Alt i alt får du altså et sundere, stærkere og mere medgørligt hår, der beholder sin kolde, lyse nuance.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne balsam, hvis du har blond, gråt eller afbleget hår, og du gerne vil undgå de orange og gullige undertone. Med denne balsam kan du holde håret smukt og blødt, og du undgår, at håret får de trælse gullige og orange nuancer.

#2 Yuaia Haircare Grow and Glow Conditioner / Balsam

Yummy Haircare Grow and Glow Conditioner / Balsam

Sammenlign priser hos forhandlerne

Fremhævede egenskaber

 1. Stimulerer hårvæksten og øger tykkelsen af hårstråene
 2. Giver et glansfuldt hår
 3. Unisex produkt

Produktdetaljer

Med denne balsam fra Yummi Haircare får du en helt særlig balsam, der vil styrke dit hår. Denne balsam er med til at stimulere hårvæksten og øge tykkelsen af dine hårstrå. Denne balsam trænger helt ned i hårrødderne og styrker hårstrået og giver masser af glans til håret.

Denne balsam efterlader håret glansfuldt og blankt og giver håret et sundt udseende, og balsammen aktiverer samtidig hårsækkenes regenerering. Produktet indeholder desuden frugtsyrer, der giver en mild eksfoliering af din hovedbund og hjælper med at skabe balance i hovedbunden. Dette gør også balsammen ideel til dig, der har problemer med fedtet hår og en fedtet hovedbund.

Produktet indeholder desuden masser af aktive ingredienser, såsom Capilia Longa. Capilia Longa har gennem flere studier påvist en reduktion af hårtab på op til 89% og op til 52% stigning i hårtæthed efter 90 til 150 dages brug. Produktet indeholder desuden Amaranthus Caudatus Seed Extract, hvilket har vist at øge diameteren på hårstrå med op til 11,3%.

Balsammen er unisex. Produktet anbefales dog ikke til dig, der har skadet hår eller tørt hår.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du gerne vil styrke håret. Balsammen er ligeledes ideel til dig, der har fedtet hår, idet balsammen er med til at skabe balance i hovedbunden. Denne balsam styrker håret. Det anbefales dog, at du ikke vælger denne balsam, hvis du har skadet hår eller tørt hår.

#3 Olaplex NO.5 Bond Maintenance Conditioner

Olaplex No.5 Bond Maintenance Conditioner

Sammenlign priser hos forhandlerne

Fremhævede egenskaber

 1. Giver intens fugt til håret
 2. Ekstrem drøj i brug
 3. Gør håret sundere, stærkere og blankere

Produktdetaljer

Med denne balsam fra Olaplex får du en conditioner, der er helt unik. Dette produkt vil efterlade håret med en blød fornemmelse, og produktet er spækket med fugtgivende ingredienser, så alle hårtyper opnår det optimale fugtniveau. Dette sikrer, at håret føles sundt og stærkt.

Denne balsam indeholder desuden Olaplex’ eget molekyle, der re-linker svovlbroerne i håret, der dagligt nedbrydes ved eksempelvis sollys, frisering samt gnidning af håret mod puden, når du sover. Dette produkt er ekstremt drøj i brug, og derfor er blot en lille mængde af denne balsam nok til, at du vil få silkeblødt hår.

Produktet er desuden vegansk og kan bruges af alle hårtyper.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du gerne vil forkæle håret ekstra. Her får du en unik balsam, der vil hjælpe med at give dig sundt hår.

#4 Redken All Soft Conditioner

Redken All Soft Conditioner

Sammenlign priser hos forhandlerne

Fremhævede egenskaber

 1. Til tørt og skrøbeligt hår
 2. Genopbygger håret indefra
 3. Indeholder arganolie og omega-6

Produktdetaljer

Med denne conditioner fra Redken får du en balsam, der er særligt udviklet til tørt og skrøbeligt hår. Balsammen indeholder et fugtgivende element og olie, der begge er med til at genoprette hårets naturlige styrke og samtidig give en intens blødhed til håret.

Balsammen indeholder Redkens interlock protein network, der er med til at genopbygge overfladebeskyttelsen på håret, give nærende pleje, styrke håret indefra samt modvirke kruset hår. Indeholdet af omega-6 og arganolie hjælper med at gøre håret blødt, smidigt, medgørligt og give et glansfuldt look.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne balsam, hvis du gerne vil reparere håret og forkæle dit hår ekstra. Denne balsam tilfører masser af pleje og styrker håret.

#5 KÉRASTASE Resistance Fondant Extentioniste Conditioner

Keratese Resistance Fondant Extentioniste Conditioner

Sammenlign priser hos forhandlerne

Fremhævede egenskaber

 1. Plejende balsam der styrker holdbarheden af hårlængden
 2. Ideel til dig der gerne vil have et hår, der er langt og sundt
 3. God til dig med slidte spidser

Produktdetaljer

Dette er en ideel balsam til dig, der har beskadiget hår, spaltede spidser og til dig, der gerne vil have et langt og sundt hår. Denne balsam styrker håret og styrker holdbarheden af din hårlængde, samtidig med at du får plejende egenskaber. Balsammen kan også bruges af dig med normalt hår.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du enten har beskadiget hår, eller du gerne vil have langt hår.

#6 Kevin Murphy REPAIR-ME.RINSE Conditioner

Kevin Murphy Repair-Me.Rinse Conditioner

Sammenlign priser hos forhandlerne

Fremhævede egenskaber

 1. Reparerer og genopbygger håret
 2. God til dig med ødelagt hår
 3. Plejer, gendanner og genopfylder hvert enkelt hårstrå

Produktdetaljer

Denne conditioner vil hjælpe med at reparere håret og genopbygge håret. Dette gør produktet ideelt til dig, med tørt, ødelagt hår eller til dig med kruset hår eller hår, der er overbehandlet. Formlen i denne balsam er beriget med en power-blanding af proteiner fra ærter og enzymer fra ananas og papaya, der hjælper med at pleje, gendanne og genopfylde hvert enkelt hårstrå. Dette får håret til at føles og synes stærkere.

Derudover giver denne balsam et blødt hår, der er mere håndterbart efter brug, og det giver håret et glansfuldt og velplejet look.

Indeholder ingen parabener og sulfater.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du har slidt hår, kruset hår eller ødelagt hår. Denne balsam virker plejende slidt hår og ødelagt hår.

#7 Hairlust Hair Growth & Repair Conditioner for Curls

Hairlust Hair Growth & Repair Conditioner for Curls

Sammenlign priser hos forhandlerne

Fremhævede egenskaber

 1. Udviklet til dig med krøllet hår
 2. Kan bruges som co-wash (vaskebalsam), leave in balsam samt almindelig balsam
 3. Ideel til dig med kruset hår

Produktdetaljer

Denne balsam vil hurtigt blive din nye bedste ven, hvis du har krøllet hår eller hår, der kruser. Denne conditioner kan bruges både som en almindelig balsam, som leave in balsam og som co-wash (vaskebalsam). Produktet er desuden godkendt af Curly Girl metoden.

Denne balsam fra Hairlust styrker håret, beskytter håret og fremhæver alle former for krøller.

Du kan altså roligt vinke farvel til hår, der er tørt og kruser og i stedet sige hej til livlige og glansfulde krøller med masser af definition.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du har krøllet hår. Dette produkt er også ideelt til dig, der følger Curly Girl metoden, idet produktet er godkendt af metoden.

#8 MILK SHAKE Moisture Plus Conditioner

Milk Shake Moisture Plus Conditioner

Sammenlign priser hos forhandlerne

Fremhævede egenskaber

 1. Fugter håret
 2. Perfekt til dig med tørt og trist hår
 3. Fri for parabener

Produktdetaljer

Her får du en balsam, der giver meget fugt til håret, hvilket gør produktet ideelt til dig med hår, der er tørt og trist. Denne balsam indeholder desuden papaya-ekstrakt, der tilfører glans og fugt til håret, hvilket gør dit hår stærkere og sundere at se på. Denne balsam er desuden fri for parabener.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne balsam fra Milk Shake, hvis du gerne vil have en balsam, der giver en god mængde fugt til håret.

#9 DAVINES Natural Tech Replumping Conditioner

Davines Natural Tech Replumping Conditioner

Sammenlign priser hos forhandlerne

Fremhævede egenskaber

 1. God til dig med fint hår
 2. Tilfører ekstra fugt til håret
 3. Opretholder fugtniveauet i håret

Produktdetaljer

Med denne balsam får du en conditioner, der forbedrer elasticiteten i håret og samtidig tilfører masser af god fugt til håret. Denne balsam er også med til at opretholde fugtniveauet i håret, så du undgår hår, der er tørt.

Balsammen indeholder også antioxidanter, der beskytter håret mod frie radikaler.

Dette produkt er særlig godt til dig med fint hår eller tyndt hår.

Indeholder ingen sulfater og parabener.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne balsam, hvis du gerne vil give dit hår fugt, og du gerne vil forbedre elasticiteten i håret. Især ideel til dig med fint hår.

#10 KEVIN MURPHY Hydrate-Me Rinse

Kevin Murphy Hydrate-Me Rinse

Sammenlign priser hos forhandlerne

Fremhævede egenskaber

 1. Fugtgivende conditioner
 2. Højt indhold af micro algen spirulina og collodoit sølv
 3. Stimulerer hårets celler

Produktdetaljer

Denne balsam fra Kevin Murphy er en super god balsam, der også virker utroligt fugtgivende. her får du en balsam, der har et højt indhold af micro algen spirulina og collodoit sølv. Disse ingredienser hjælper med at stimulere hårets celler, og gør samtidig håret strålende blankt.

Balsammen indeholder desuden kæmoenatlysolie, der blødgører håret, så det er nemt at rede ud. Derudover indeholder denne balsam solsikkeolie, jojobaolie og shea butter, der alle virker plejende og genopbyggende på håret, særligt hår der er beskadiget af varme.

Ideel til dig med tørt eller normalt hår. Produktet er også ideelt til dig med farvet hår, idet balsammen fremhæver glansen og hårfarvens intensitet.

Derfor skal du købe produktet

Dette produkt er især godt til dig med farvet hår, idet balsammen hjælper med at bevare glansen og hårfarvens intensitet. Produktet kan dog også bruges af dig, der ikke har farvet hår.

Hvad bør overvejens inden man vælger balsam?

Der er faktisk mange ting, du bør overveje, inden du går ud og køber din nye balsam. Den bedste balsam er nemlig den balsam, der passer bedst til lige præcis dit hår og dine behov. Hvis du eksempelvis har krøllet hår, skal du vælge en balsam, der netop er udviklet til krøllet hår. Her kan du med fordel også kigge efter en balsam, der er godkendt af Curly Girl metoden, som jeg bestemt anbefale at følge, hvis du har krøllet hår.

Har du derimod fedtet hår, skal du vælge en balsam, der er udviklet til fedtet hår. Her skal du eksempelvis undgå alt for mange olier, da dette vil gøre fedtet hår endnu mere fedtet. Her kan du med fordel vælge en balsam, der er med til at skabe balance i hovedbunden. Dette gælder både din shampoo og balsam. Det er altid vigtigt, at både din shampoo og balsam virker sammen, så du får det bedste resultat.

Det kan også være, at du har skadet hår. Hvis du har skadet hår, kan du med fordel gå efter en balsam, der virker genopbyggende, og som giver masser af fugt til håret. Men især skal balsammen virke reparerende og genopbyggende. Her kan du med fordel også brugen en nærende hårmaske for at give dit hår ekstra fugt. Dette vil give nyt liv til dit slidte hår.

Hvis du har spaltede spidser eller slidt hår, kan du igen med fordel vælge balsam, der er særligt udviklet til disse problemer. Her kan en leave in conditioner også være en fordel. med en leave in conditioner kan du nemlig få ekstra pleje og fugt over længere tid. Husk igen at vælge både en shampoo og balsam, der understøtter håret.

Hvis du har tyndt hår eller fint hår, kan du med fordel vælge en balsam, der er udviklet til tyndt hår. Her kan du eksempelvis vælge en balsam, der har fokus på at gøre hårstråene tykkere.

Hvis du har farvet hår, kan du med fordel vælge en balsam, der er udviklet til farvet hår. En balsam til farvet hår vil hjælpe med at bevare farven.

Du kan også overveje, om du vil have en økologisk balsam med masser af gode økologiske ingredienser. Eller måske vil du gerne have en balsam med en behagelig duft eller en balsam med mineralske olier.

Hvad indeholder en god balsam?

Dette spørgsmål afhænger helt af, hvilken hårtype du har. Mange balsammer indeholder eksempelvis økologiske ingredienser, der er gode for håret. Mange balsammer indeholder også fugtgivende ingredienser og olier, men dette er ikke ideelt, hvis du eksempelvis har hår, der fedtet.

Det er altså vigtigt, at du vælger balsam korrekt, så du får en balsam, der indeholder ingredienser, der passer bedst til dit hår. Du kan altså ikke altid bare vælge “bedst i test balsam”, idet den balsam ikke nødvendigvis er den bedste for dit hår.

Aloe vera bruges ofte i balsam, idet aloe vera har en god effekt på håret.

Hvorfor er balsam godt for håret?

Balsam lægger en beskyttende barriere omkring hårstråene, hvilket er vigtigt efter, du har vasket dit hår med shampoo. Håret har nemlig brug for denne beskyttende belægning. Det er altså vigtigt at bruge balsam, hvis du spørger mig. At bruge balsam hjælper virkelig håret med at være så stærkt, smukt og sundt som muligt. Du skal gerne bruge balsam efter hver hårvask.

Der er ligeledes mange faktorer, der udtørrer håret, og en balsam er med til at forebygge dette. For meget balsam kan dog resultere i, at dit hår klasker. Du skal derfor være opmærksom på mængden, når du bruger balsam. På den måde forebygger du, at din balsam ikke tynger håret.

Derudover er balsam godt, hvis du har glansløst hår, idet balsam giver glans til glansløst hår. Jeg vil anbefale, at alle hårtyper bruger en balsam, men det er naturligvis individuelt, hvilken balsam der er bedst. Men alle hårtyper kan drage fordel ved at bruge balsam.

Det er desuden vigtigt, at du ikke bruger balsam i helt vådt hår. Det er bedste at klemme det værste vand ud af håret, inden du bruger balsam.

Hvad er forskellen mellem balsam og conditioner?

Der er ingen forskel på balsam og conditioner. Conditioner er blot det engelske ord for balsam.

Kan man få billig balsam?

Ja, det kan du sagtens. Jeg vil dog anbefale, at du ikke vælger en balsam, der er alt for billig, idet disse balsammer ikke altid indeholder de bedste ingredienser. Men du skal naturligvis vælge en balsam, der passer til dit budget.

FAQ

Hvilken balsam vil jeg anbefale?

Dette afhænger af din hårtype. Hver af disse 10 balsammer passer til forskellige hårtyper, så vælg den balsam, der er udviklet til netop din hårtype.

Hvorfor skal man bruge balsam?

Det skal du, fordi balsam plejer, beskytter og nærer håret.

Vi ser frem til dit besøg!

Book en tid online, eller kig ned i salonen. 

Kom forbi

Rådhusstræde 11
1466 - København K

Ring eller book online