Warning: Declaration of YOOtheme\Theme\Wordpress\MenuWalker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /var/www/hairbyholst.dk/public_html/wp-content/themes/yootheme/vendor/yootheme/theme/platforms/wordpress/src/Wordpress/MenuWalker.php on line 112
bedste shampoo

Bedste shampoo test 2024 – Bedst i test shampoo guide og anbefaling af frisøren

Vi drømmer alle om sund og velplejet hår. Det kan dog godt være noget af en udfordring at finde den bedste shampoo. Derfor har jeg lavet denne shampoo test. I denne shampoo test finder du shampoo til alle hårtyper, både til dig med farvet hår, til dig med tør hovedbund, til dig med krøllet hår, til dig med irriteret eller tør hovedbund, til dig med fint hår og til dig med beskadiget hår.

Alle skal nemlig have mulighed for at finde den bedste shampoo til lige netop deres hår. Læs med her, og find de bedste shampooer.

Hvilke produkter er med i bedste shampoo bedst i test

#1 Hairlust Split Fix™ Shampoo

Hairlust SplitFix-Shampoo

Fremhævede egenskaber

 1. Sulfatfri
 2. Udviklet til hår der er fint, tyndt eller beskadiget
 3. Forebygger hårtab

Produktdetaljer

Denne shampoo fra Hair Lust er en sulfatfri shampoo, der er udviklet til kvinder med beskadiget, fint og tyndt hår. Her får du en meget mild shampoo, der genopbygger håret og samtidig forebygger, at håret ikke knækker.

Shampooen har ingen sulfater, og den virker beroligende og fugtgivende på hovedbunden. Denne shampoo er desuden velegnet til en tør og følsom hovedbund samt tørt hår.

Med denne shampoo får du stærkt og langt hår.

Derfor skal du købe produktet

Jeg synes, du skal overveje at købe denne shampoo, hvis du har tyndt hår, beskadiget hår eller fint hår. Du får her en rigtig fin shampoo, der ikke indeholder skadelige og udtørrende ingredienser.

Læs mere om Hairlust Split Fix™ Shampoo her.

#2 Yuaia Grow and Glow Shampoo – sulfatfri & silikonefri

Grow and Glow Shampoo og Balsam

Fremhævede egenskaber

 1. Shampoo helt uden sulfat og silikone
 2. Øger hårvæksten
 3. Anti frizz

Produktdetaljer

I denne pakke får du en shampoo der kan det hele.. Shampooen er udviklet specielt til at stimulere hårvæksten og øge tykkelsen af hårstråene, samtidig med at produkterne giver et glansfuldt hår. Produkterne indeholder frugtsyre, hvilket givet et mild eksfoliering af hovedbunden.

Produkterne er god til en sensitiv hovedbund. Båden shampooen og balsammen er unisex og kan derfor bruges af både mænd og kvinder.

Produkterne indeholder aktive ingredienser, såsom Capilia Longa. Studier har påvist op til 89% reduktion af hårtab og op til 52% stigning i hårtæthed efter 90 til 150 dages brug af Capilia Longa. Produktet har desuden anti frizz egenskaber.

Indeholder ingen silikone eller sulfater. Disse produkter anbefales ikke til skadet hår.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du virkelige har behov for at styrke håret, og du gerne vil reducere og forebygge hårtab. Her får du en effektiv shampoo, der gør håret stærkt, sund og glansfuldt.

#3 Olaplex NO.4 Bond Maintenance Shampoo 250 ml

Olaplex NO.4 Bond Maintenance Shampoo

Fremhævede egenskaber

 1. Fugtgivende shampoo
 2. Drøj i brug
 3. Velegnet til alle hårtyper

Produktdetaljer

Denne shampoo er en helt unik og innovativ shampoo, der skaber resultater med det samme. Shampooen indeholder ingen sulfater, og denne shampoo skummer godt op og er dejligt cremet. Spækket med fugtgivende ingredienser vil du opnå det perfekte fugtniveau, der er med til at give et stærkt og sundt hår.

Shampooen indeholder Olaplex’ eget molekyle, der re-linker svovlbroerne i håret. Dette er en unik, anderledes og eksklusiv shampoo, der beskytter, reparerer og styrker håret.

Denne shampoo er desuden vegansk, glutenfri og nøddefri.

Derfor skal du købe produktet

Dette er bestemt en af de bedste shampooer, og du vil hurtigt se resultater. Hvis du gerne vil have en shampoo, der er anderledes og samtidig er vegansk og sulfatfri, er den et godt bud. Den gør håret sundt, og du skal kun bruge en lille mængde shampoo, da den er drøj.

#4 Kérastase Resistance Bain Force Architecte Shampoo 500 ml

Kérastase Resistance Bain Force Architecte

Fremhævede egenskaber

 1. Reparerende og genopbyggende shampoo
 2. Udviklet til ødelagt hår
 3. Giver et glansfuldt og sundt hår

Produktdetaljer

Denne shampoo er eminent til ødelagt og skadet hår. Dette gælder, uanset om det er kemisk beskadiget hår, hår ødelagt af stress eller sygdom, eller om det er hår, der er ødelagt af stylingapparater. Med denne shampoo vil du give nyt liv til slidt hår.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du har skadet eller ødelagt hår. Her får du en shampoo, der vil styrke håret og give det glans.

#5 REDKEN All Soft Shampoo 300 ml

Redken All Soft Shampoo

Fremhævede egenskaber

 1. God til slidt hår
 2. Plejende og nærende shampoo
 3. Fugtgivende

Produktdetaljer

Dette er en plejende shampoo, der er særligt god til slidt og skadet hår. Shampooen efterlader håret blødt, smidigt og medgørligt. Denne shampoo indeholder Redkens Moisture Complex samt arganolie, der er godt til skadet og tørt hår.

Derfor skal du købe produktet

Hvis dit hår er skadet eller tørt, er dette en super shampoo. Det giver det slidte hår nyt liv og glans.

#6 milk_shake – Normalizing Blend Shampoo 300 ml

Fremhævede egenskaber

 1. God til fedtet hår
 2. Neutraliserer lugt fra en fedtet hovedbund og hår
 3. Renser håret effektivt

Produktdetaljer

Dette er en skøn shampoo, der er udviklet til fedtet hår. Den renser håret og hovedbunden effektivt for overskydende fedt. Derudover neutraliserer shampooen lugten, der ofte er forbundet med en fedtet hovedbundt og hår.

Denne shampoo indeholder en lang række lækre ingredienser, såsom koriander- og helichrysumekstrakter, pantenol, æteriske olier fra koriander og ceder samt en blanding af fine sufarktanter.

Det er en dybderensende shampoo, der samtidig tager hensyn til sebumbalancen i hovedbunden. Indeholder ingen parabener og sulfater. Det er en god idé at lade shampooen sidde i håret i 1-2 minutter, når du vasker dit hår med denne shampoo.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne shampoo, hvis du har fedtet hår. Når du vasker håret med denne shampoo, vil du opleve at få mindre fedtet hår. Der er nærende planteekstrakter i shampooen, der hjælper med at holde håret sundt og i balance.

#7 MOROCCANOIL® Smoothing Shampoo 250 ml

Moroccanoil® Smoothing Shampoo

Fremhævede egenskaber

 1. Plejende og blødgørende shampoo
 2. Virker beroligende og udglattende på håret
 3. Beriget med arganolie og argansmør

Produktdetaljer

Dette er en lækker shampoo fra MOROCCANOIL®. Denne Smoothing Shampoo har en beroligende og udglattende effekt på håret. Shampooen efterlader håret dejlig blødt, velplejet og medgørligt i helt op til 72 timer.

Denne skønne shampoo indeholder arganolie og argansmør, der hjælper med at styrke håret og genopbygge hårets aminosyrer. Shampooen giver masser af fugt, og så virker den farvebeskyttende, hvilket gør din ideel til dig med farvet hår.

Fri for sulfat, fosfat og parabener.

Derfor skal du købe produktet

Dette er en allround god shampoo, der sagtens kan bruges til normalt hår. Hvis du lider af kruset hår, vil du få glæde af shampooens udglattende effekter. Shampooen giver også en masse god fugt til håret, der efterlader det sundt og velplejet. En shampoo som de fleste hårtyper vil kunne få glæde af.

#8 Meraki Volumising Shampoo 490 ml

Meraki Volumising Shampoo

Fremhævede egenskaber

 1. Volume shampoo
 2. Hår der er tyndt og fint
 3. Sund og fyldig fremtoning

Produktdetaljer

Denne volume shampoo er ideel til at give masser af volumen til håret. Derfor er den også god til dig med fladt hår eller til dig, hvis hår er fint og tyndt. Udover at give masser af skøn volumen får du også en masse god næring og pleje til håret, hvilket resulterer i en sund og mere fyldig fremtoning.

Denne volume shampoo har en rig formel med blandt andet ærteprotein og provitamin B5. Ærteprotein fungerer ved nærmest at lægge sig som en film om hvert enkelt hårstrå, hvilket gør det mere fyldigt, glat og blødt.

Shampooen har en lækker og cremet skum, der er dejlig at vaske håret i. Den dejlige duft af rose, jasmin, frisk agurk og musk gør blot oplevelsen endnu mere luksuriøs. Shampooen kommer i et stilrent og enkelt design, hvilket gør den velegnet til at have stående fremme på badeværelset.

Glæd dig til at få masser af volumen og pleje til dit hår. Shampooen kan desuden bruges dagligt, hvis det af den ene eller anden årsag er nødvendigt for dig at vaske hår på daglig basis.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du gerne vil have en effektiv volume shampoo. Shampooen kan også bruge til dig med glat hår, der gerne vil have mere fylde og volumen.

#9 Davines NOUNOU Shampoo 250 ml

Davines Nounou Shampoo

Fremhævede egenskaber

 1. Plejende og stykende shampoo
 2. Udviklet til hår der er skadet og tørt
 3. Mild shampoo

Produktdetaljer

Denne shampoo fra Davines er en skånsom shampoo, der ganske mildt renser dit hår. Shampooen er særlig velegnet til hår, der er tørt og skadet. Dette gælder også, hvis du har en tør hovedbund. I shampooen finder du ekstrakter fra Fiaschetto tomaten, der indeholder masser af næring og antioxidanter.

Shampooen har en mild og vægtløs formular, der blidt rengør håret, samtidig med du får fylde og lethed i håret. Du står tilbage med et hår, der er smukt og velplejet med en naturlig og flot glans.

Shampooen indeholder hverken sulfater eller parabener.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du gerne vil have en shampoo, der er mild at vaske dit hår i. Shampooen er ideel til dig, der har hår, der er skadet og tørt, idet du igennem denne shampoo får masser af næring.

#10 KEVIN MURPHY Angel Wash 250 ml

Kevin Murphy Angel Wash

Fremhævede egenskaber

 1. Indeholder aloe vera, mælkeproteiner og oliven-ekstrakter
 2. Godt til ødelagt og stresset hår
 3. Indeholder ingen parabener

Produktdetaljer

Denne shampoo er beriget med skønne ingredienser, såsom aloe vera, mælkeproteiner og oliven-ekstrakter. Disse ingredienser er med at at beskytte håret på en skånsom og mild måde. Shampooen er god til at rense uden at udtørre.

I shampooen finder du også angelicarod-ekstrakt og æteriske olier, såsom grapefrugt, der skånsomt renser ødelagt og stresset hår.

Shampooen er også godt til at kontrollere flyvsk hår og er helt eminent til at genopbygge hår, der ellers er ødelagt, tørt eller fint. Indeholder ingen parabener.

Derfor skal du købe produktet

Denne skønne blanding af aloe vera og andre milde ingredienser gør denne shampoo mild og skånsom, samtidig med at den genopbygger. Det gør, at du både kan bruge shampooen i normalt hår og hår, der f.eks. er fint.

Hvad skal man overveje ved køb af den bedste shampoo?

Når du skal vælge shampoo, er der flere faktorer, du bør overveje. En shampoo er nemlig ikke bare en shampoo. Hvis du har normalt hår, har du måske ikke haft hovedpine over valget af shampoo, men er du som mange af os andre, kan det at vælge shampoo være en evig kilde til besvær.

Derfor vil jeg også gerne hjælpe med at gøre denne proces lettere for dig.

Du skal først og fremmest overveje, hvilken hårtype du har, og om du har farvet hår. Der er nemlig stor forskel på hårtype og valg af shampoo. Har du eksempelvis kraftigt hår, skal du måske ikke vælge en volumengivende shampoo.

Har du har en tør og irriteret hovedbund, skal du undgå kradse ingredienser, da det blot vil føre til en mere irriteret hovedbund. Har du en irriteret hovedbund eller en sart hovedbund, skal du gå efter milde og skånsomme shampooer.

Det kan også være, at du har farvet dit hår, så du har blond hår. I såfald skal du måske vælge en silver shampoo, der hjælper med at holde på den blonde farve.

Fælles for os alle er nok, at vi gerne vil forlænge hårets livscyklus og have et velplejet og smukt hår. Men overvej først og fremmest din hårtype, inden du vælger shampoo.

Dernæst bør du også overveje, om det er vigtigt for dig at have en økologisk shampoo og en shampoo uden parabener, silikone, sulfater osv.

Hvilken type shampoo skal jeg bruge?

Du skal bruge den type shampoo, der passer til din hårtype. Der er ikke et entydigt svar på dette spørgsmål. I sidste ende afhænger det af, hvad lige præcis dit hår har brug for, hvor ofte du vasker dit hår, og hvad du generelt er på udkig efter i en shampoo.

Vil du gerne have mere volumen til håret, skal du gå efter en volumengivende shampoo.

Hvis du vasker hår dagligt, skal du desuden gå efter en shampoo, der er udviklet til daglig hårvask. Det anbefales generelt ikke at bruge shampoo hver dag. Husk også, at det er bedst at lade vådt hår lufttørre, særligt hvis dit hår er tørt.

Når du skal vaske hår skal du desuden sørge for at massere shampooen godt ind.

Hvilke ingredienser er der i god shampoo?

Tea tree oil er en god ingrediens til hår, der er tørt, eller hvis du har en tør hovedbund. Tea tree oil giver nemlig god pleje til hovedbunden, og tea tree oil er også god mod skæl.

Hvis du har en meget sensitiv hovedbund, kan du f.eks. gå efter ingredienser, såsom økologisk aloe vera, der virker beroligende. Du kan også kigge efter en shampoo, der indeholder vandopløselig kokosolie, der ligeledes har en beroligende effekt.

Æteriske olier kan også være gode i shampooer. Her skal du blot være opmærksom på, at æteriske olier alle har forskellige egenskaber, så du skal gå efter dem, der passer til lige præcis dine behov og dit hår.

Du skal også være opmærksom på, at hvis du har en irriteret hovedbund, så skal du undgå udtørrende og alt for skrappe ingredienser.

Udover tea tree oil, kokosolie og aloe vera er der en række andre gode og naturlige ingredienser, såsom avocado, koffein, keratin og argan, der er gode i shampooer. Avocado er rig på protein, vitamin E og omega 3-fedtsyrer. Alle ting dit hår vil elske.

Koffein virker naturligt stimulerende på hårstråene. Keratin styrker håret og reparerer. Arganolie virker plejende, blødgørende og beskyttende på håret. Du kan faktisk også bruge arganolie rent i enten dit våde hår, eller når dit hår er tørt. Det virker fremragende.

Bedste shampoo hvis man har allergi?

Hvis du har allergi, skal du gå efter en shampoo, der er meget mild og skånsom ved både dit hår og din hovedbund. Her skal du nemlig undgå noget, der på nogen måder kan irritere din hovedbund, og få din allergi til at blusse op.

Har du blot har én specifik ingrediens, du er allergisk for, skal du naturligvis blot undgå den ingrediens. Generelt kan det anbefales at vælge en parfumefri shampoo, idet parfume for mange med allergi kan irritere gevaldigt.

Hvis du gerne vil have duft i din shampoo, vil jeg anbefale, at du vælger æteriske olier, der virker godt mod allergi, såsom lavendelolie.

Skal man altid bruge balsam?

Balsam lukker for skællaget, efter du har vasket dit hår. Det vil sige, at de nærende ingredienser bliver indkapslet, hvilket gør, at håret bliver ved med at være stærkt, blødt og glat.

Som du sikkert allerede har erfaret, så gør balsam håret glat, blødt og mere glansfuldt. Husk blot på, at en balsam ikke kan komme lige så godt ind i hårstråene, som en hårkur kan.

Jeg vil anbefale, at du bruger balsam, men du skal naturligvis bruge den rette balsam, og du skal bruge den korrekt. Eksempelvis skal balsam ikke puttes i drivvådt hår, men derimod håndklædetørt hår.

FAQ

Hvilken shampoo er bedst i test?

Som tidligere nævnt afhænger det af lige præcis dit hår, men hvis jeg skal vælge en shampoo ud fra denne test, som jeg generelt vil anbefale, må den bedste shampoo blive Hairlust Splitt Fix. Her får du virkelig en effektiv og unik shampoo, der tilmed er vegansk.

Hvor ofte skal man vaske sit hår?

Det afhænger lidt af dit hår, men som tommelfingerregel bør du kun vaske dit hår hver tredje dag.

Vi ser frem til dit besøg!

Book en tid online, eller kig ned i salonen. 

Kom forbi

Rådhusstræde 11
1466 - København K

Ring eller book online