Warning: Declaration of YOOtheme\Theme\Wordpress\MenuWalker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /var/www/hairbyholst.dk/public_html/wp-content/themes/yootheme/vendor/yootheme/theme/platforms/wordpress/src/Wordpress/MenuWalker.php on line 112
bedste hårserum test guide - 1

Bedste hårserum test (2024) – Frisørens guide til hårserum bedst i test

Drømmer du også om glansfuldt hår, der er sundt og smukt? Så kan et hårserum være lige, hvad du har behov for. Uanset om du har krøllet hår, glat hår, tørt og skadet hår eller noget helt fjerde kan du få glæde af et hårserum.

Jeg har i denne bedste hårserum test guide taget et kig på nogle af de bedste hårserummer på markedet, så du kan finde den bedste hårserum til lige netop dit hår.

Hvilke produkter er med i bedste hårserum bedst i test

#1 Rosted 2 Ultra-Hydrating Serum – Argan olie til tørt hår

Rosted 2 Ultra-Hydrating Serum

Sammenlign priser hos forhandlerne

Fremhævede egenskaber

 1. Fugtgivende ingredienser
 2. Virker plejende
 3. Giver fornyet energi og styrker håret

Egenskaber

Med dette hårserum får du et utroligt fugtgivende og plejende serum, der giver fornyet energi til dine lokker, samtidig med at produktet styrker håret. Serummet giver ekstra meget fugt til håret, og det hjælper også med at genoprette hårets naturlige fugtbalance. Hårserummet indeholder blandt andet organolie.

Dette serum indeholder hverken parabener, sulfater, salt eller MIT.

Vores vurdering

Jeg kan rigtig godt lide, at dette hårserum giver masser af fugt, pleje og styrke til håret. Derudover er jeg begejstret for, at det ikke indeholder parabener eller sulfater.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette serum, hvis du gerne vil have et serum, der plejer, styrker og fugter håret, og som ikke indeholder parabener eller sulfater.

#2 Grow and Glow Hårserum

Grow and Glow Hårserum

Sammenlign priser hos forhandlerne

Fremhævede egenskaber

 1. Mindsker hårtab
 2. Booster hårvæksten
 3. Øger blodgennemstrømningen i hovedbunden

Egenskaber

Med Grow and Glow Hårserum kan du booste din hårvækst, og serummet reducerer hårtab. Serummet er nemt at anvende og sprayes i hovedbunden, der hvor du gerne vil se en effekt. Serummet er også med til at øge blodcirkulationen i hovedbunden, og den aktiverer hårfolliklerne, hvilket gør, at hårets vækstfase forlænges.

Dette serum indeholder aktive ingredienser, såsom capilia longa. Capilia longa har vist at kunne give op til 89% reduktion af hårtab og op til 52% stigning i hårtæthed efter 150 dages brug.

Derudover indeholder dette serum Amaranthus Candstus Seed Extract. Denne ingrediens er med til at øge diameteren på hvert hårstrå. Serummet indeholder også mange andre aktive ingredienser, der blandt andet er med til at give hovedbunden en mild eksfoliering og vedligeholde hovedbundens mikroflora. Dette er også med til at mindske tendensen til fedtet hår og hovedbund.

Vores vurdering

Dette er altså bare et virkelig godt hårserum, der er enormt effektivt. Det skaber flotte resultater, så du kan få et smukt hår.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have et hårserum, der effektivt reducerer hårtab, og som øger hårets tæthed, så er dette serum lige noget for dig.

#3 Naturligolie Økologisk Hårserum Boost

Naturligolie Økologisk Hårserum Boost

Sammenlign priser hos forhandlerne

Fremhævede egenskaber

 1. Minimerer hårtab og stimulerer hårvækst
 2. Styrker håret
 3. Skaber balance i hovedbunden

Egenskaber

Med dette hårserum fra Naturligolie får du et effektivt serum mod hårtab, der kan anvendes af både mænd og kvinder. Serummet har især fire egenskaber: Det minimerer hårtab, stimulerer hårvæksten, styrker håret og skaber balance i din hovedbund.

Den primære ingrediens i dette serum er det aktive mikroalgeekstrakt, SymHair® Force 1631. Denne ingrediens fremmer et tættere, mere fyldigt hår, der også er stærkere på blot tre måneder. Derudover indeholder serummet Defenscalp™, der hjælper med at regulere miljøet i hovedbunden og reducere tendensen til skæl og fedtet hår og fedtet hovedbund.

Serummet er også tilsat aloe vera og hyaluronsyre, der virker fugtgivende, lindrende og antiinflammatoriske. Dette er med til at give et mere velfugtet og sundt hår og hovedbund.

Serummet er økologisk, og det er et leave-in produkt, der skal påføres direkte i hovedbunden. Det giver ikke et fedtet hår. Serummet indeholder ingen parfume, og det er 100% naturligt og vegansk.

Vores vurdering

Jeg kan virkelig godt lide, at serummet er naturligt og økologisk. For mig er det et klart plus, at det er baseret på naturlige, men effektive ingredienser.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have et naturligt og økologisk hårserum, der er yderst effektivt, så er dette serum fra Naturligolie lige noget for dig.

#4 Scandinavian Biolabs Hair Activation Serum+

Hair Activation Serum+

Sammenlign priser hos forhandlerne

Fremhævede egenskaber

 1. Modvirker hårtab og stimulerer hårvækst
 2. Fedter ikke håret
 3. Består af plantebaserede ingredienser

Egenskaber

Dette hårserum består af plantebaserede ingredienser, og det er klinisk bevist, at det kan reducere hårtab op til 60% på 45 dage. Serummet trænger ind i hårsækkene, og det påvirker vækstfaktorer, der forlænger hårets. Dette serum indeholder den antioxidantrige ingrediens Capilia (gurkemeje ekstrakt). Denne ingrediens er særlig effektiv til at give et stærkt, sundt og velplejet hår, og det er effektivt til at reducere hårtab.

Vores vurdering

For mig er det et plus, at det er et produkt baseret på planter. Serummet er effektivt til at modvirke hårtab og stimulere hårvæksten.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have et hårserum, der er baseret på ingredienser fra planter, og som er med til at give et langt stærkere og sundere hår, så er dette serum lige noget for dig.

#5 Repair and Shine Hårserum

Repair and Shine Hårserum

Sammenlign priser hos forhandlerne

Fremhævede egenskaber

 1. Reducerer skader på håret med mere end 80%
 2. Varmebeskyttende
 3. Giver fugt og glans til håret

Egenskaber

Her får du et lækkert og effektivt hårserum, der styrker og plejer håret. Serummet øger hårets elasticitet, og det reparerer håret indefra. Det hjælper ligeledes mod spaltede spidser. Du står tilbage med et blødt og glansfuldt hår, der også er beskyttet mod varmepåvirkning.

Dette serum kan reducere skader på håret med mere end 80%. Det absorberes hurtigt af hårstrået, det fedter ikke håret, og det gør det nemmere at rede håret, selv hvis det er filtret.

Dette serum er særligt velegnet til krøllet hår, idet serummet har en anti-frizz effekt. Derudover er dette serum vegansk, og det er fri for sulfater.

Vores vurdering

Jeg kan godt lide, at dette serum også beskytter mod varmepåvirkning. Derudover er jeg begejstret for, at det giver et bløde og glansfulde lokker.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have et serum, der styrker plejer håret, hjælper på spaltede spidser og beskytter mod varmepåvirkning, så er dette serum lige noget for dig.

#6 The Ordinary Multi-Peptide Serum for Hair Density

The Ordinary Multi-Peptide Serum for Hair Density

Sammenlign priser hos forhandlerne

Fremhævede egenskaber

 1. Understøtter hårets sundhed
 2. Giver tykkere, tættere, fyldigere og sundere hår
 3. Fri for alkohol og silikone

Egenskaber

Med dette serum fra The Ordinary får du en koncentreret formel, der er særligt udviklet til at understøtte hårets sundhed. Det er et ultralet serum, der fremmer et sundere, tykkere, fyldigere og tættere hår. Serummet har en blødgørende base, og den udnytter en teknologikoncentration på 21,5%, hvilket sikrer et maksimalt resultat.

Serummet er fri for alkohol, silikone, nødder og gluten, og det er vegansk.

Vores vurdering

Jeg kan godt lide, at serummet er fri for silikone og alkohol, og at det indeholder en høj koncentration for at skabe det bedste resultat.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have et hårserum, der giver et sundere, tykkere, fyldigere og tættere hår, så er dette serum fra The Ordinary et godt bud.

#7 Olaplex Bond Protector Nourishing Hair Serum No. 9

Olaplex Bond Protector Nourishing Hair Serum No. 9

Sammenlign priser hos forhandlerne

Fremhævede egenskaber

 1. Plejer og beskytter håret
 2. Styrker og genopbygger håret
 3. Kan bruges af alle hårtyper

Egenskaber

Med Olaplex Bond Protector Nourishing Hair Serum No. 9 får du et serum, der er udviklet til at pleje og beskytte dit hår. Det er både et styrkende og genopbyggende serum, der også ligger en beskyttende hinde mod varme og miljømæssige påvirkninger.

Dette serum kan anvendes af alle hårtyper, og det kan bruges i både tørt og fugtigt hår. Påfør blot en passende mængde, og fordel det jævnt i håret. Du kan enten bruge hårserum i hele håret eller blot i spidserne. Dette serum absorberes hurtigt, og det fedter ikke håret.

Vores vurdering

Dette er et rigtig fint serum, der virkelig giver et flot hår og smukke resultater. Det er også med til at gøre håret mere modstandsdygtigt.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil give dine lokker ekstra kærlighed og lidt ekstra forkælelse, så er dette serum et perfekt valg.

#8 Paul Mitchell Smoothing Super Skinny Serum

Paul Mitchell Smoothing Super Skinny Serum

Sammenlign priser hos forhandlerne

Fremhævede egenskaber

 1. Virker udglattende og blødgørende
 2. Glansgivende
 3. Skøn duft

Egenskaber

Dette serum fra Paul Mitchell giver øget glans, beskyttelse og reduceret tørretid. Derudover virker dette lækre produkt udglattende og blødgørende på dine lokker. Formlen i dette serum virker nærende, plejende og genopbyggende. Serummet kan bruges i både fugtigt og tørt hårt.

Vores vurdering

Jeg kan rigtig godt lide, at dette serum er med til at reducere tørretiden, og det både virker nærende, genopbyggende og plejende. Derudover kan jeg godt lide, at serummet har en dejlig duft.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette serum, hvis du gerne vil have et serum, der virker blødgørende, glansgivende og udglattende på håret. Derudover er serummet ideelt til dig, der gerne vil have et serum, der reducerer tørretiden.

#9 Scandinavian Biolabs Bio-Pilixin Hair Activation Serum for Women

Scandinavian Biolabs Bio-Pilixin Hair Activation Serum for Women

Sammenlign priser hos forhandlerne

Fremhævede egenskaber

 1. Opnå sundt og fyldigt hår
 2. Styrker hårrødderne og fremmer hårvæksten
 3. Giver et smukt hår

Egenskaber

Her får du et innovativt serum, der er særligt udviklet til kvinder. Serummet hjælper med at give et sundere og fyldigere hår, og det styrker dine hårrødder og fremmer hårvæksten. Dette serum er beriget med nøje udvalgte ingredienser, der arbejder i harmoni med din hovedbund og stimulerer hårsækkene og hårvæksten og forbedrer hårets kvalitet.

Det anbefales, at du masserer serummet ind i hovedbunden og hårrødderne et par minutter. Herefter kan du blot lade serummet sidde i håret.

Vores vurdering

Jeg kan godt lide, at dette serum fremmer en sund hårvækst, og at det gør håret smukt og velplejet.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have et godt hårserum, der er med til at give et fyldigt og sundt hår, så er Scandinavian Biolabs Bio-Pilixin Hair Activation Serum for Women et oplagt valg.

Hvad er hårserum?

Hårserum kan have forskellige egenskaber. Nogle er udviklet til at modvirke filtret hår, mens andre har mere varmebeskyttende egenskaber. Andre serummer til håret er særligt udviklet til øge hårets vækst og styrke håret. Der findes altså mange forskellige serummer, du kan forkæle dit hår med, så sørg for at vælge et, der passer til dit hår og dine behov.

Du kan får serummet til både krøllet hår, glat hår, tørt og skadet hår eller noget helt fjerde. Der er et hårserum til alle hårtyper.

Hvad er fordelene ved hårserum?

Der kan være forskellige fordele ved hårserum, alt efter hvilket serum du vælger. Tag derfor nedenstående liste med et gran salt, og husk på, at der er forskel på de forskellige serummer, og at lige præcis dit serum måske kun har nogle af fordelene:

 • Serum kan modvirke filtret hår, og det gør det nemmere at rede håret ud
 • Det giver dit hår mere glans
 • Det modvirker kruset hår
 • Det beskytter mod solens UV-stråler og andre miljømæssige påvirkninger
 • Det er varmebeskyttende, hvis du for eksempel skal glatte håret eller krølle det
 • Det stimulerer hårets vækst og kan give tykt hår

Der er altså mange fordele ved at gøre et hårserum til en del af dine daglige rutine.

Hvad er forskellen på hårolie og Hårserum?

Det er et godt spørgsmål! Hårolie vil typisk trænge ind og fugte hårstråene. Dette giver hårstrået et naturligt lag af olie. Derfor er hårolie eksempelvis også ofte rigtig godt til personer med tørre spidser eller i det hele taget tørre lokker. Hårolie kan dog nogle gange gøre håret lidt fedtet – særligt hvis du kommer til at bruge for meget.

Hårserum derimod lægger mere en beskyttende hinde omkring hårstrået. Derfor vil tørre lokker også have bedre af en god hårolie eller hårkar og eventuelt efterfølgende hårserum for at beskytte håret. Men du kan sagtens få glæde af både at bruge hårolie og hårserum. Husk blot, at olie altid skal først i håret.

Hvornår skal serum i håret?

Det er egentlig op til dig selv. Det er dog en god idé at komme serum i håret, inden du bruger stylingredskaber, såsom glatte- eller krøllejern. Dette er, fordi de fleste serummer virker varmebeskyttende.

Hvis du udelukkende bruger serum for pleje af håret, kan du komme det i lige, når du har lyst, men dog er det en god idé at bruge hårserum om morgenen, da det som nævnt lægger en hinde om håret, der beskytter mod både varme og miljømæssige påvirkninger.

Nogle serummer kan komme i både fugtigt og tørt hår, mens andre kun kan anvendes i tørt hår. Sørg for, at du læser på lige præcis dit serum, så du anvender det korrekt.

Hvilke ingredienser er der i hårserum?

Dette afhænger helt af dit hårserum. Der findes som nævnt mange forskellige hårserummer, og de indeholder alle noget forskelligt. Dette afhænger i høj grad af, hvad formålet med serummet er. Skal det reparere dit hår? Give glans? Fugte lokkerne? Det vil altid være forskelligt, hvad de forskellige serummer indeholder, så læs meget gerne på lige præcis dit serum.

Du kan sagtens finde serummer uden parabener, parfume, silikone og lignende. Mange serummer vil indeholde silikone, men det kan for nogle gøre mere skade end gavn. Hvis du følger Curly Girl metoden, er det også vigtigt, at du vælger hårprodukter uden silikone.

Hvad kan jeg bruge hårserum til?

Hårserum kan anvendes til mange forskellige formål. Husk blot, at nogle problemer med håret ikke kan rettes op på alene ved brug af hårserum. Her kan det nogle gange være nødvendigt at kombinere med eksempelvis hårolie, hårkur eller lignende. Men generelt kan du bruge serum til håret til:

 • Spaltede spidser
 • Skadet hår – husk dog, at her vil du også få brug for eksempelvis hårolie eller en hårkur, der trænger ind i hårstråene
 • Det kan hjælpe med at forebygge tørt hår
 • Det kan også hjælpe med at reparere håret – dog er serum ikke det bedste, men det kan hjælpe lidt
 • Serum er også godt til at forebygge statisk hår og virker generelt anti-frizz

Hårserum til krøllet hår

Hvis du har krøllede lokker, så er hårserum rigtig godt. Brug først hårolie, og brug så hårserum, så fugten fra olien forsegles på det enkelte hårstrå. Dette er med til at give mere livlige krøller. Derudover virker serum anti-frizz, hvilket for mange med krøller er et plus.

Hårserum til glat hår

Hvis du har et glat hår, så sørg for at vælge et serum, der ikke vil tynge håret og kommer til at få dit hår til at se fedtet ud. Vælg i stedet et let serum, der stadig beskytter.

FAQ

Kan hårserum takle forskellige hårproblemer?

Ja, men ikke alle. Hår du eksempelvis meget tørt hår, vil du få bedre gavn af en hårolie, før du bruger et hårserum.

Kan man bruge hårserum sammen med andre stylingprodukter?

Ja, det kan du sagtens. Du kan eksempelvis anvende hårolie inden hårserum. Du kan naturligvis bruge lak og lignende stylingprodukter efter dit hårserum.

Vi ser frem til dit besøg!

Book en tid online, eller kig ned i salonen. 

Kom forbi

Rådhusstræde 11
1466 - København K

Ring eller book online