Warning: Declaration of YOOtheme\Theme\Wordpress\MenuWalker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /var/www/hairbyholst.dk/public_html/wp-content/themes/yootheme/vendor/yootheme/theme/platforms/wordpress/src/Wordpress/MenuWalker.php on line 112
bedste sulfatfri shampoo

Bedste sulfatfri shampoo 2024 – Frisørens guide til shampoo uden sulfat bedst i test

Sulfater findes i mange shampooer. De har nemlig en skummende effekt, når du bruger det. Derudover er sulfater gode til at rense håret for olie og snavs. Men faktisk er der nogle sulfater, der er så stærke, at de helt fjerner hovedbundens og hårets naturlige olier.

Det kan for mange have negative konsekvenser at fjerne de naturlige olier. Eksempelvis kan føre til, at tørt hår knækker, og du slider også meget på hårstråenes struktur. Heldigvis kan du finde en række gode sulfatfri shampooer.

Derfor har jeg valgt at lave den sulfatfri shampoo test, så du kan finde den bedste sulfatfri shampoo. I min sulfatfri shampoo test finder du 10 forskellige shampooer, der giver sundt og stærkt hår. Du finder shampooer til en række hårtyper i vores shampoo uden sulfat test. Så læs med her, og find din favorit sulfatfri shampoo.

Hvilke produkter er med i bedste sulfatfri shampoo bedst i test

#1 Hairlust Grow Perfect Shampoo

HAIRLUST Grow Perfect Shampoo

Sammenlign priser hos forhandlerne

Fremhævede egenskaber

 1. Skånsom
 2. God til en sensitiv hovedbund
 3. Indeholder naturlige og økologiske ingredienser

Produktdetaljer

Her får du en god sulfatfri og silikonefri shampoo. Denne repair shampoo virker beroligende og fugtgivende på hovedbunden. Dette gør shampooen egnet til tørt hår og en følsom og tør hovedbund. Shampooen kan også bruges til fint hår, tyndt hår og beskadiget hår.

Shampooen er udviklet mod hårtab, og den vasker håret skånsomt og virker også som en genopbyggende shampoo, der forebygger knækkede hårstrå. Du får sundere og mere modstandsdygtigt hår, der kan vokse sig langt og flot.

Denne sulfatfri shampoo forebygger også spaltede spidser og modvirker tørt og skadet hår. Shampooen indeholder heller ingen parabener, udtørrende alkohol og mineralske olier. Til gengæld får du koffein fra kaffebønneolie og mikroproteiner fra Protectagen™ og fugtboosteren Aquaxyl™.

Du får en shampoo med en række naturlige og økologiske ingredienser, der styrker håret. Ideel til den følsomme hovedbund.

Derfor skal du købe produktet

Dette er altså bare en af gode sulfatfrie shampooer. Den giver et sundt og velplejet hår. Shampooen egner sig godt til dig med fint hår eller beskadiget eller tyndt hår. Den er også god til dig med en sensitiv hud i hovedbunden, idet den er skånsom og mild.

#2 Grow and Glow Shampoo – sulfatfri & silikonefri

Yuaia Grow and Glow Shampoo

Sammenlign priser hos forhandlerne

Fremhævede egenskaber

 1. Stimulerer hårvæksten og øger tykkelsen af stråene
 2. Giver et sundt hår
 3. God til en sensitiv hovedbund

Produktdetaljer

Her får du en sulfatfri shampoo, der stimulerer hårvæksten og øger tykkelsen af hårstråene og giver et glansfuldt hår. Denne sulfatfrie shampoo indeholder frugtsyrer, der giver en mild eksfoliering af hovedbunden. Kan bruges til både mænd og kvinder.

Denne shampoo indeholder Capilia Longa, der i flere studier har vist en reduktion af hårtab på op til 89% samt en stigning i hårtæthed på op til 52% ved brug af ingrediensen i 90 til 150 dage.

Denne shampoo anbefales ikke til skadet hår.

Derfor skal du købe produktet

Dette er en god shampoo, hvis du gerne vil undgå sulfater. Shampooen er især god til dig, der gerne vil stimulere hårvæksten og øge tykkelsen af hårstråene.

#3 REDKEN Curvaceous High Foam Lightweight Cleanser 300 ml

Redken Curvaceous High Foam Lightweight Cleanser

Sammenlign priser hos forhandlerne

Fremhævede egenskaber

 1. God til krøllet hår
 2. Skånsom mod håret og hovedbunden
 3. Giver definition og glans

Produktdetaljer

Denne sulfatfrie shampoo er til dig med krøllet hår. Her får du en lækker creme-shampoo, der er let og dejlig at vaske håret med. Shampooen renser mildt uden at udtørre dine naturlige krøller.

Selvom dette er en shampoo uden sulfat, skummer den stadig godt op. Shampooen indeholder sukkerkrystaller, proteiner og moringa-olie, der er med til at skabe balance i hårets fugtniveau. Dette er desuden en parabenefri shampoo.

Shampooen sørger også for, ar du ikke får kruset hår.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du har krøllet hår, og du gerne vil have en sulfatfri shampoo. Dette er en af mine favoritter, når det kommer til en sulfatfri shampoo til krøllede lokker.

#4 Maria Nila Sheer Silver Shampoo 350 ml

Maria Nila Sheer Silver Shampoo

Sammenlign priser hos forhandlerne

Fremhævede egenskaber

 1. Modvirker gullige nuancer i håret
 2. God til farvet hår
 3. Vegansk

Produktdetaljer

Denne veganske og sulfatfrie shampoo er særlig god til dig med blond, hvidt eller gråt hår, idet silver shampooen modvirker gullige nuancer i håret. Shampooen indeholder brombærekstrakt og violette pigmenter. Her får du et glansfuldt hår, der også bliver stærkt og sundt.

Shampooen reducerer samtidig farvetab, der sker i forbindelse med hårvask og varmestyling. Beskytter desuden mod frie radikaler og UV-stråler. Vegansk og uden parabener og sulfater.

Du kan eventuelt lade shampooen sidde i håret i op til tre minutter for et mere intenst resultat.

Derfor skal du købe produktet

Dette er en af de bedste sulfatfrie shampooer til blond, hvidt og gråt hår. Den er god til at styrke håret og beskytter samtidig farvet hår.

#5 MILK SHAKE Integrity Nourishing Shampoo 300 ml

Milkshake Integrity Nourishing Shampoo

Sammenlign priser hos forhandlerne

Fremhævede egenskaber

 1. Billig sulfatfri shampoo
 2. Indeholder fugtgivende ingredienser
 3. Kan bruges til alle hårtyper

Produktdetaljer

Her får du en god sulfatfri shampoo, der samtidig er en fugtgivende shampoo, der kan bruges til alle hårtyper. Shampooen indeholder Muru Muru smør, der er meget nærende og fugtgivende. Denne shampoo har en anti-frizz effekt, der sikrer, at du ikke får krus. Istedet får du et glansfuldt og blødt hår.

Shampooen indeholder heller ikke parabener.

Derfor skal du købe produktet

Dette er en god allround shampoo, der kan bruges af alle hårtyper. Her får du en velduftende og relativ billig sulfatfri shampoo.

#6 Meraki Pure Shampoo 490 ml

Meraki Pure Shampoo

Sammenlign priser hos forhandlerne

Fremhævede egenskaber

 1. God til sart hud
 2. Parfumefri
 3. Indeholder plejende og økologiske ingredienser

Produktdetaljer

Denne shampoo uden sulfat er udviklet til dig med en sart hovedbund og hud. Her får du en rig shampoo, der er parfumefri. Shampooen indeholder blandt andet økologisk aloe vera, agurke- og olivenekstrakt og betain, der styrker, plejer og fugter håret.

Du får et sundere hår, der er nemt at rede ud. Kommer i et stilrent design, der er flot at have stående fremme på badeværelset.

Denne sulfatfrie shampoo indeholder desuden ingen parabener, farvestoffer, SLS eller hormonforstyrrende stoffer. Shampooen er eco certificeret, svanemærket, astma og allergimærket og lavet med kærlighed og omtanke for miljøet.

Derfor skal du købe produktet

Her får du en sulfatfri shampoo, der er helt fantastisk til dig, der har en hovedbund og hud, der er sensitiv og sart. Eller til dig der gerne vil undgå parfume og skadelige stoffer. En virkelig god shampoo der tilmed også ligger i den billigere ende i forhold til mange andre shampooer.

#7 Kevin Murphy HYDRATE.ME.WASH 250 ml

Kevin Murphy Hydrate Me Wash

Sammenlign priser hos forhandlerne

Fremhævede egenskaber

 1. Fugtgivende shampoo til tørt hår
 2. Ekstremt plejende
 3. Giver glat hår

Produktdetaljer

Dette er en shampoo, der tilfører håret masser af god fugt og pleje, og derfor anbefales shampooen til dig, der døjer med hår, der er tørt. Shampooen indeholder en høj koncentration af C-vitamin, der hjælper med at give glans og elasticitet til håret. Den indeholder også silkeekstrakt, der giver håret en glat overflade.

Shampooen virker også farvebevarende. Parabene- og sulfatfri shampoo.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne shampoo, hvis du gerne vil give dit hår masser af fugt og pleje.

#8 MOROCCANOIL® Moisture Repair Shampoo 250 ml

Moroccanoil® Smoothing Shampoo

Sammenlign priser hos forhandlerne

Fremhævede egenskaber

 1. Kan bruges til alle hårtyper
 2. Virker genopbyggende
 3. God til hår der er kemisk beskadiget

Produktdetaljer

Denne sulfatfri shampoo er især velegnet til dig, hvis hår er kemisk beskadiget, men den kan bruges til alle hårtyper. Her får du en shampoo, der skånsomt og effektivt genopliver dit hår. Produktet er desuden med til at bevare din hårfarve, så den holder i længere tid.

Denne repair shampoo indeholder arganolie og keratin, der begge plejer og fugter håret. Dette er en sulfatfri shampoo, der er rig på proteiner og fedtsyrer, der er med til at genopbygge dit hår.

Fri for parabener, sulfater og fosfat.

Derfor skal du købe produktet

Denne shampoo kan bruges til både hår, der er beskadiget og normalt. Den genopbygger dit hår uden at udtørre håret.

#9 Olaplex NO.4 Bond Maintenance Shampoo 250 ml

Olaplex NO.4 Bond Maintenance Shampoo

Sammenlign priser hos forhandlerne

Fremhævede egenskaber

 1. Unik og innovativ shampoo
 2. Giver øjeblikkeligt resultater
 3. Drøj i brug

Produktdetaljer

Dette en en helt unikt og innovativ sulfatfri shampoo, der giver resultater med det samme. Den skaber det perfekte fugtniveau, så du får sundt og stærkt hår. Shampooen indeholde Opaplex’ eget molekyle, der re-linker svovlbroerne i håret.

Shampooen er meget drøj i brug, hvilket gør, at den holder i lang tid. Selvom den ikke indeholder sulfater, er shampooen skummende og cremet.

Shampooen er desuden vegansk og gluten- og nøddefri og virker farvebeskyttende.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne shampoo, hvis du gerne vil have en helt unik, anderledes og innovativ shampoo, der skaber resultater med dette samme. Her skal du ikke bruge produktet i flere uger for at se gode resultater. Du får en sund hårvækst og en shampoo, der giver nyt liv til slidt hår.

#10 Davines MELU Shampoo 250 ml

Davines Melu Shampoo

Sammenlign priser hos forhandlerne

Fremhævede egenskaber

 1. Udviklet til skadet, svækket og meget langt hår
 2. Forebygger spaltede spidser
 3. Giver blødhed og glans til håret

Produktdetaljer

Dette er en skøn shampoo, der er særligt udviklet til skadet, svækket eller meget langt hår. Shampooen forebygger effektivt spaltede og tørre spidser. Du efterlades med et glansfuldt og blødt hår, der har et naturligt sundt udseende.

Shampooen indeholder ekstrakter fra linser, der giver shampooen et højt indhold af protein. Indeholder hverken parabener eller sulfater.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil forebygge spaltede og tørre spidser i dit lange hår, så er denne shampoo et godt bud på en sulfatfri shampoo. Du får et smukt, blødt og sundt hår.

Hvad skal man overveje ved køb af den bedste shampoo uden sulfat?

Du skal i bund og grund overveje det samme, som du skal overveje ved køb af en “normal” shampoo. Nemlig din hårtype, og hvad du har brug for i en shampoo.

Har du eksempelvis en tør og irriteret hovedbund, skal du gå efter en sulfatfri shampoo, der er både mild og giver en masse god fugt og hjælper med at skabe balance i fugtniveauet. En irriteret hovedbund kan nemt føre til en hovedbund, der klør, og derfor er det vigtigt, at du får tilført fugt til din hovedbund, som er med til at give en sundere hovedbund.

Det kan også være, at du har en helt normalt hår, og i såfald har du lidt mere frihed til at vælge blandt shampooer. Hvis du farver dit hår, bør du vælge en shampoo, der hjælper med at bevare farven, så den holder i så lang tid som muligt.

Du kan også være, at du har problemer med en fedtet hovedbund. Hvis dette er tilfældet, foreslår jeg, at du bevidst går efter en shampoo, der er udviklet til fedtet hår. Hvis du har fedtet hår, bør du også undgå ingredienser, såsom silikone. Derudover bør du heller ikke vælge shampooer, der er alt for fugtgivende.

I sidste ende skal du altså tage stilling til, hvad lige præcis dit hår har brug for og vælge en sulfatfri shampoo ud fra dit hårs behov.

Hvad er sulfater og parabener?

Parabener og sulfater er begge ord, man ofte hører i forbindelse med hårpleje, men hvad er de egentligt?

Parabener er konserveringsmidler. De har været brugt i plejeprodukter siden 1920’erne. Parabener øger holdbarheden af produkter, såsom shampoo og balsam. Samtidig virker de antibakterielle, og de hjælper med at holde hår og hud ren og fri for bakterier.

Dog er parabener også hormonforsyrrende og er kendt som xenoøstrogener, fordi de har østrogenlignende virkninger. Når parabener kommer ind i kroppen, bliver de opbevaret i dine fedtceller sammen med naturligt østrogen. Dette giver altså et højere niveau af østrogen i kroppen. Det er blandt andet forbundet med en øget risiko for kræft, særligt brystkræft.

Sulfater derimod er kemiske vaskemidler. Det er det, der får dine produkter til at skumme. Samtidig renser sulfater også for snavs og bakterier. Det kan derfor føles, som om du virkelig får en dybdegående rens af dit hår og hovedbund, når der er sulfater i din shampoo.

Men, men, men faktisk er sulfater næsten lidt for gode til deres job. Når de fjerner for snavs og bakterier, fjerner de nemlig også alle de naturlige olier og den naturlige fugt i håret og hovedbunden.

Så godt nok er dit hår skinnende rent og blødt til at starte med, men du vil hurtige opleve, at du får en kløende hovedbund, og du vil opleve, at dit hår føles ru, tørt og skørt. Særligt personer der har krøller eller i forvejen har hår, der er meget tørt, bør undgå sulfater. Men egentlig vil jeg anbefale alle at bruge sulfatfri shampoo. Jeg ser nemlig ingen grund til at bruge sulfater.

Hvad er shampoo uden silikone?

Det er ganske enkelt en shampoo uden silikone. Silikone lægger sig om hvert enkelt hårstrå og er vandafvisende og kemisk holdbart. Det gør det vanskeligt at vaske silikone ud af håret. Det forhindrer fugt og plejende ingredienser i at trænge ind i håret (de kan simpelthen ikke trænge igennem den hinde, silikonen har lagt om hvert hårstrå.

Dette giver tørt og skrøbeligt hår og spaltede spidser. Derudover gør silikone det nemt for snavs og skidt at klistre sig til håret og påvirke balancen i hovedbunden. Dette kan give kløe i hovedbunden, hår der er fedtet og på længere sigt et tyndere hår.

Til at starte med kan det virke, som om silikone giver et sundt, glat og skinnede hår, men det holder altså ikke længe. Derfor vil jeg også anbefale, at du vælger en silikonefri shampoo.

Er sulfater, silikone og parabener farlige?

Silikone er ikke farligt. Som nævnt ovenfor gør det ikke noget godt for dit hår, men det skulle ikke være sundhedsskadeligt.

Parabener er som tidligere nævnt linket til kræft, særligt brystkræft, og parabener er hormonforstyrrende stoffer.

Sulfater er ikke som sådan farlige. De er f.eks. ikke hormonforstyrrende som parabener, men sulfat slider på håret, og det kan også føre til hudirritation. Men sulfater er altså ikke som sådan farlige.

Hvilke ingredienser er der i god sulfatfri shampoo?

Hvilke ingredienser der er gode i en sulfatfri shampoo afhænger af din hårtype, og hvad dit hår har brug for.

Generelt er det naturligvis bedst med naturlige ingredienser i din shampoo, og hvis de tilmed er økologiske, er det et ekstra plus i bogen. Skal jeg sige noget lidt mere generelt omkring gode ingredienser i en shampoo, vil jeg sige ingredienser, såsom avocado, koffein, kokosolie, arganolie og keratin.

Avocado er rig på protein, E-vitamin og omega 3-fedtsyrer. Det er alle ting, dit hår elsker. Koffein virker stimulerende på hårstråene. Kokosolie, keratin og argan er alle gode til at pleje og fugte håret. Arganolie kan i øvrigt også bruges som olie i håret, når du er kommet ud af badet.

Men igen det hele afhænger af din hårtyper og dine behov.

FAQ

Hvilken sulfatfri shampoo er bedst i test?

Den bedste sulfatfri shampoo afhænger af lige præcis dit hår, men hvis jeg skal komme med et generelt bud udfra denne test, må den bedste sulfatfrie shampoo blive Hair Growth & Repair Shampoo.

Hvilke sulfater bør man undgå?

Der er desværre en lang række af sulfater, du bør undgå. Du skal blandt andet ungå Sodium Laureth Sulfate (også kendt som SLES sulfater). Ud over SLES sulfater bør du også undgå SLS sulfater.

Vi ser frem til dit besøg!

Book en tid online, eller kig ned i salonen. 

Kom forbi

Rådhusstræde 11
1466 - København K

Ring eller book online