Warning: Declaration of YOOtheme\Theme\Wordpress\MenuWalker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /var/www/hairbyholst.dk/public_html/wp-content/themes/yootheme/vendor/yootheme/theme/platforms/wordpress/src/Wordpress/MenuWalker.php on line 112
Bedste Shampoo Til Tørt Hår

Bedste shampoo til tørt hår (2024) – Frisørens guide til stresset og tørt hår shampoo bedst i test

Døjer du med tørt og skadet hår? Vidste du, at ekstremt tørt hår blandt andet kan være grundet brug af forkert shampoo? Tro mig, en fugtgivende shampoo sprængfyldt med gode og plejende ingredienser kan gøre underværker for dit tørre hår. I denne bedste shampoo til tørt hår guide har jeg taget et kig på 10 forskellige shampooer til dehydreret hår, så du kan finde den bedste shampoo til tørt hår, så du kan få blødt og smukt hår.

Hvilke produkter er med i bedste shampoo til tørt hår bedst i test

#1 Hairlust Moisture Hero™ Shampoo

Hairlust Moisture Hero™ Shampoo

Sammenlign priser hos forhandlerne

Fremhævede egenskaber

 1. Fugtgivende shampoo
 2. God til tørt, porøst, kruset og glansløst hår
 3. Reparerer hårstråene og genopretter hårets naturlige fugtbalance

Egenskaber

Med Moisture Hero™ Shampo får du en virkelig skøn shampoo til tørt hår. Hvis du har kruset hår eller tørt, glansløst og porøst hår, så er denne shampoo ideel. Shampooen genopretter den naturlige fugtbalance i det tørre hår. Produktet har en let, men dybdevirkende fugtgivende effekt, så du ender med lokker, der er skinnede og bløde – helt uden krus.

Shampooen er baseret på 99,53% naturlige ingredienser, og den er fri for sulfater, silikone, parabener og alkohol. I denne shampoo finder du blandt andet Aquaxyl™, der er fugtgivende. Du finder også økologiske ekstrakter fra granatæble, hyldeblomst og aloe vera. Når ja, og så er shampooen certificeret økologisk og vegansk, og den er produceret i Danmark.

Vores vurdering

Jeg elsker denne shampoo. Du kan aldrig gå helt galt i byen med danske Hairlust. Jeg er pjattet med, at du her får en økologisk og vegansk shampoo, der er helt fri for trælse og skadelige stoffer. Shampooen er også ideel til krøllet hår, idet det ofte er kruset og med denne shampoo får masser af fugt.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en vegansk og økologisk shampoo, der er skabt helt uden trælse og skadelige kemikalier, men som samtidig er yderst effektiv, så er denne shampoo fra danske Hairlust det perfekte valg.

#2 Zenz Therapy Nourishing Shampoo

ZenzTherapy Nourishing Shampoo

Sammenlign priser hos forhandlerne

Fremhævede egenskaber

 1. Blødgørende shampoo til tørt hår eller skadet hår
 2. Giver vitalitet til håret
 3. Sulfatfri og parabenefri

Egenskaber

Med ZenzTherapy Nourishing Shampoo får du en nærende shampoo, der giver vitalitet til dine lokker. Shampooen er særlig god til tørt eller skadet hår, der eksempelvis kan være forårsaget af kemiske behandlinger. Det kan være skade forårsaget af for eksempel farve, afblegning eller styling.

Denne shampoo til tørt hår styrker og glatter hårfibrene, og den hjælper med at minimere skaderne på det ydre lag af håret. Derudover indeholder denne shampoo hverken parabener eller sulfater.

Vores vurdering

Jeg kan rigtig godt lide, at denne shampoo ikke indeholder trælse stoffer, såsom sulfater eller parabener. Endvidere kan jeg godt lide, at shampooen styrker hårfibrene.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne shampoo, hvis du har skadet hår forårsaget af kemiske behandlinger, såsom farvning, afblegning eller for meget styling af håret (det kan for eksempel være glattejern eller krøllejern).

#3 BALANCE & HYDRATE SHAMPOO

Balance & Hydrate Shampoo

Sammenlign priser hos forhandlerne

Fremhævede egenskaber

 1. Renser nænsomt håret
 2. God mod tør og irriteret hovedbund
 3. Vegansk

Egenskaber

Her får du en fugtgivende shampoo, der styrker håret, genopretter fugtbalancen og modvirker en irriteret og tør hovedbund. Shampooen renser ganske nænsomt håret og efterlader håret blødt og fugtet. Derudover er shampooen vegansk, og den indeholder hverken silikone eller sulfater. Shampooens emballage er fremstillet af genanvende vandflasker.

Shampooen kan fås enten uden duft eller med Citrus & Cucumber.

Vores vurdering

Jeg kan godt lide, at du her får en mild shampoo til tørt hår. Som du nok kan gætte, er jeg også fan af, at shampooen ikke indeholder hverken silikone eller hårde sulfater. Endvidere kan jeg godt lide, at du har mulighed for at vælge en duftfri udgave af shampooen.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne shampoo, hvis du har en irriteret eller tør hovedbund, der har brug for fugt og pleje. Derudover er shampooen ideel til dig, der ønsker en god fugtgivende shampoo uden silikone og sulfater.

#4 Yuaia Haircare Repair and Care Shampoo 250 ml – sulfatfri & silikonefri

Yuaia Haircare Repair and Care Shampoo

Sammenlign priser hos forhandlerne

Fremhævede egenskaber

 1. Reparerer, styrker og beskytter håret
 2. Sulfat og silikonefri
 3. Reducerer skader på håret med mere end 80%

Egenskaber

Med Repair and Care Shampoo fra Yuaia Haircare får du en fantastisk shampoo til dig med skadede eller tørre lokke. Shampooen er fyldt med aktive ingredienser, der plejer og beskytter håret i dybden. Eksempelvis indeholder shampooen hydrolyseret hvedeprotein, der netop trænger dybt ind i hårfibrene og reparerer og beskytter håret indefra.

Derudover indeholder shampooen hyaluronsyre, der netop er kendt for at give fugt, fugt og mere fugt. Og så får du også Inca Inchi Olie, der giver masser af glans til dine lokker.

Endvidere indeholder shampooen sorbitol, aloe vera, panthenol, glycerin og macademia olie – alle ingredienser, der plejer og styrker håret.

Vores vurdering

Jeg kan godt lide, at shampooen indeholder så mange gode ingredienser. Særligt er jeg begejstret for indholdet af hyaluronsyre, der giver utroligt meget fugt. Det er naturligvis også et stort plus, at shampooen hverken indeholder silikone eller sulfater.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne shampoo, hvis du har ekstremt tørt hår og gerne vil have en særligt fugtgivende shampoo, der giver fantastiske resultater.

#5 Kérastase Genesis Bain Nutri-Fortifiant Shampoo

Kérastase Genesis Bain Nutri-Fortifiant Shampoo

Sammenlign priser hos forhandlerne

Fremhævede egenskaber

 1. Styrker hårfibrene
 2. Fugtgivende, beroligende og nærende shampoo
 3. Renser nænsomt håret

Egenskaber

Her får du en styrkende shampoo, der er særligt udviklet til at modvirke, at håret knækker og falder af. Shampooen forvandler sig til olieagitigt skum, der nænsomt renser håret for overskydende fedt og snavs, samtidig med at den nærer håret.

Shampooen indeholder edelweiss og ingefærrod, der styrker hårfibrene, så dit hår ikke knækker og falder af.

Vores vurdering

Jeg kan godt lide, at shampooen er nænsom ved håret, samtidig med at den styrker og nærer hårstråene, så du får et mere modstandsdygtigt og stærkt hår.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du har problemer med, at dit hår knækker og måske endda falder af, så er dette en god shampoo.

#6 ROSTED 2 ULTRA-HYDRATING SHAMPOO

Rosted 2 Ultra-hydrating Shampoo

Sammenlign priser hos forhandlerne

Fremhævede egenskaber

 1. Plejende og fugtgivende shampoo
 2. Uden parabener og sulfater
 3. Rig på aktive ingredienser

Egenskaber

Her får du en utroligt plejende og fugtgivende shampoo, der giver fornyet energi og styrke til dit hår. Shampooen giver dit tørre hår masser af fugt og genopretter hårets naturlige fugtbalance. Denne shampoo er rig på aktive ingredienser, såsom mælkeproteiner, aminosyrer og ekstrakt fra sojabønner. Disse ingredienser styrker håret og giver det fornyet liv.

Denne shampoo indeholder hverken parabener eller sulfater. Shampooen er også vegansk.

Vores vurdering

Jeg kan godt lide, at shampooen hverken indeholder parabener eller sulfater. Derudover kan jeg godt lide, at shampooen er vegansk.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne shampoo, hvis du gerne vil have en vegansk og yderst fugtgivende shampoo.

#7 Depot No. 103 Hydrating Shampoo

Depot No. 103 Hydrating Shampoo

Sammenlign priser hos forhandlerne

Fremhævede egenskaber

 1. Intens fugt til håret
 2. Drøj i brug
 3. Kan bruges hver dag

Egenskaber

Her får du en fugtgivende shampoo, der indeholder ingredienser af høj kvalitet. Shampooen indeholder eksempelvis aloe vera, botanisk ingefær ekstrakt og hvedeproteiner.

Vores vurdering

Jeg kan godt lide, at shampooen giver intens fugt til håret, og at den er drøj i brug, så den holder i længere tid.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne shampoo, hvis dit hår virkelig har brug for intens fugt.

#8 WELLA Invigo Nutri-Enrich Shampoo

Wella Invigo Nutri-enrich Shampoo

Sammenlign priser hos forhandlerne

Fremhævede egenskaber

 1. Genopretter hårets naturlige fugtbalance
 2. Plejende og fugtgivende shampoo
 3. Egnet til tørt og stresset hår

Egenskaber

Her får du en shampoo, der giver masser af fugt og pleje til håret. Shampooen er plejende, og den reparerer samt genopretter hårets naturlige fugtbalance. Denne shampoo vil give masser af næring til dine lokker, så de efterlades sunde, glansfulde og velplejede.

Shampooen indeholder glycerin, der giver masser af fugt til håret. Derudover indeholder shampoen gojibær, der giver god næring til håret.

Vores vurdering

Jeg kan godt lide indholdet af gojibær, idet de giver god næring til lokkerne, så de er fulde af liv.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du har tørt og stresset hår, så er denne shampoo et oplagt valg.

#9 Milk_shake Moisture Plus Shampoo

Milk_shake Moisture Plus Shampoo

Sammenlign priser hos forhandlerne

Fremhævede egenskaber

 1. Fugtgivende shampoo
 2. Bevarer hårets naturlige fugtbalance
 3. Giver et smukt, glansfuldt og sundt hår

Egenskaber

Med Milk_shake Moisture Plus Shampoo får du en fugtgivende shampoo til det tørre hår. Shampooen vil bevare hårets naturlige fugtbalance, samtidig med at den beskytter din hårfarve.

Denne shampoo indeholder papayaekstrakt, hvilket giver et smukt, glansfuldt og sundt hår. Derudover indeholder shampooen hyaluronsyre, der både giver håret fugt og blødgør håret, samt gør det mere modtageligt for fugt.

Vores vurdering

Jeg kan rigtigt godt lide, at shampooen indeholder papayaekstrakt og hyaluronsyre, der begge er rigtigt gode for håret.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne shampoo fra Milk_shake, hvis du gerne vil have en yderst fugtgivende shampoo.

#10 Moroccanoil Hydrating Shampoo

Moroccanoil Hydrating Shampoo

Sammenlign priser hos forhandlerne

Fremhævede egenskaber

 1. Renser skånsomt håret
 2. Tilfører pleje og næring til håret
 3. Baseret på marokkansk arganolie

Egenskaber

Med Moroccanoil Hydrating Shampoo får du en fugtgivende shampoo, der skånsomt vil rense dit hår, samtidig med at give det masser af pleje og næring. Derudover øger shampooen hårets elasticitet og beskytter det mod miljømæssige påvirkninger. Alt i alt er resultatet af denne shampoo et sundt hår, der er fuld af liv.

Shampooen indeholder ægte marokkansk arganolie, der er rig på vitaminer, fedtsyrer, proteiner og antioxidanter. Denne shampoo er fri for sulfater, fosfat og parabener.

Vores vurdering

Jeg kan rigtigt godt lide, at shampooen indeholder arganolie, da denne olie er enormt god for håret.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have et sundt og glansfuldt hår, der er velfugtet, så er Moroccanoil Hydrating Shampoo et godt valg.

Den bedste shampoo til tørt hår

Dette afhænger naturligvis af lige præcis dit hår, men jeg har i denne guide kåret Hairlust Moisture Hero™ Shampoo til den bedste shampoo til tørt hår. Jeg synes, at du her får den bedste fugtgivende shampoo, der kan fugtgive selv ekstremt tørt hår og tørre spidser. Jeg er generelt glad for Hairlust, da deres produkter er både effektive og ikke indeholder trælse stoffer.

Hvordan ved jeg, om jeg har tørt hår?

Hvis dit hår ikke får nok fugt, vil det blive tørt. Det er nok ikke raketvidenskab at regne ud. Hvis du har tørre lokker, er det ikke ualmindeligt også at have en tør og kløende hovedbund. Du vil sandsynligvis også opleve, at dit hår mangler glans, og du har måske også kruset hår.

Nu vi har styr på, hvad det kendetegnet et hår, der er tørt, kan vi kigge på, hvad der kan forårsage dine tørre lokker.

Hvad er årsagen til tørt hår?

Der kan være flere forskellige årsager til, at du oplever, at dit hår er tørt. Lad os kigge lidt på nogle af årsagerne, der som regel er skyld i tørre lokker.

 • Brug af forkert shampoo og balsam samt andre hårprodukter: Hvis du bruger en shampoo, balsam og andre hårprodukter, der indeholder sulfater, parabener og andre skadelige stoffer, kan det være med til at udtørre dit hår. Eksempelvis kan sulfater være med til at fjernes både hårets og hovedbundens naturlige olier. Silikone er ligeledes en ingrediens, du bør undgå.
 • Hårtype: Der er desværre nogle af os, der bare har hår, der har mere tendens til tørre spidser og i det hele taget bare hår, der er mere tørt. Eksempelvis har personer med krøllet hår ofte en tendens til også at have tørt og kruset hår. Her er det særligt vigtigt, at du undgår ovenfor nævnte skadelige ingredienser, og at du bruger virkelig gode produkter.
 • Årstiden: Har du også oplevet, at dit hår bliver mere tørt om vinteren? Det er der en god grund til. Luftfugtigheden er nemlig mindre om vinteren, hvilket er med til at give både tør hud og hår. Husk derfor ekstra fugt til håret i vintermånederne.
 • Kemi: Hvis du har fået permanentet dit hår, farvet dit hår eller afbleget dit hår, så kan det også være årsagen til dine tørre lokker. Alle disse behandlinger kan give beskadiget hår, så derfor er det vigtigt at bruge gode produkter.
 • Varme: Bruger du ofte glatte- eller krøllejern? Så kan det være grunden til dit tørre hår. Hvis du ofte styler håret med varme, så husk en varmebeskyttende spray eller en anden form for varmebeskyttelse. Og hvis du kan undgå det, så lad være med at style med varme hver dag.
 • kost: Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, men dit hår og hovedbund har bruge for gode vitaminer og mineraler. Derfor er det vigtigt, at du spiser en sund og varieret kost. Det kan også være en god idé at tage et kosttilskud særligt udviklet til håret.
 • Forkert hovedpudebetræk: Nu må du ikke tro, at jeg er blevet skør, men vidste du, at bomuld faktisk kan være med til at udtørre dit hår? Så hvis du sover med et hovedpudebetræk af bomuld, er det en god idé at udskifte det med et betræk af enten silke eller bambus.

Hvilke ingredienser skal jeg kigge efter?

Der findes mange forskellige fugtgivende ingredienser, du med fordel kan kigge efter, når du skal vælge en shampoo:

 • Glycerin: Denne ingrediens er virkelig god til at bevare fugten i dit hår og dermed give dig et fugtmættet hår i lang tid.
 • Aloe vera: Aloe vera er ligeledes rigtig god til at give fugt, og det er også med til at sikre en sund hårvækst.
 • Blåbær- og mangoekstrakt: Begge disse er rige på antioxidanter, og det er bare virkelig gode for håret.

Som nedenfor nævnt er det også en god idé at undgå sulfater, parabener, alkohol og silikone i din shampoo.

Hvor ofte skal jeg vaske håret?

Som udgangspunkt skal du undgå at vaske dit hår alt for ofte. Faktisk bør du ikke vaske dit hår mere end 2-3 gange om ugen. Hvis du vasker det for meget, kan det nemlig også have en udtørrende effekt.

Hvis du dyrker meget motion, og du dermed sveder meget hver dag, er det dog vigtigt, at du skyller sveden ud. Sved kan nemlig også give et tørt og beskadiget hår. Bemærk dog, at du blot kan skylle det ud med vand og kun bruge shampoo hver anden eller tredje dag.

Tips til et sundt hår

Vi har her samlet en række gode tips, der er med til at sikre, at dit hår er sundt og smukt:

 • Sørg for at få klippet din spidser med jævne mellemrum, så du ikke ender med tørre spidser
 • Sørg for at bruge en god balsam
 • Brug en shampoo med fugtgivende ingredienser, der plejer håret
 • Brug en god hårkur eller hårmaske 1-2 gange om ugen
 • Undgå at vaske dit hår alt for ofte
 • Skru ned for varmen – både i forhold til glattejern og lignende og vandtemperaturen, når du vasker hår
 • Husk at bruge varmebeskyttelse, hvis du glatter, krøller eller føntørrer dit hår
 • Spis en sund og varieret kost, og tag eventuelt et kosttilskud for håret
 • Sov med et pudebetræk af silke eller bambus

FAQ

Egner shampoo til tørt hår sig også til farvet eller kemisk behandlet hår?

Det afhænger af shampooen. Du kan sagtens få en shampoo til tørt hår, der også egner sig til kemisk behandlet hår. Kig blot efter en shampoo, der er velegnet til begge dele.

Hvor ofte bør man bruge en shampoo til tørt hår?

Du må ikke vaske håret alt for ofte. Prøv at vaske håret cirka hver tredje dag. Hvis du vasker hår for ofte, er det nemlig med til at udtørre håret yderligere.

Hvilke ingredienser skal jeg undgå?

Undgå alkohol, da det har en udtørrende effekt på håret. Jeg anbefaler også, at du undgå sulfater, parabener og silikone, da disse ingredienser ikke gør noget godt for håret. Alle hårtyper bør faktisk undgå disse ingredienser.

Vi ser frem til dit besøg!

Book en tid online, eller kig ned i salonen. 

Kom forbi

Rådhusstræde 11
1466 - København K

Ring eller book online